GESCHIEDENIS VAN YANKEE CANDLE

“AN AMERICAN DREAM”

In 1969 maakte de tiener Mike Kittredge een handgemaakte kaars in een beschilderd melkkarton als kerstgeschenk voor zijn moeder, de rest is geschiedenis.

Nu meer dan 40 jaar later word deze traditie met veel passie door honderden kaarsmakers van Yankee Candle voorgezet. Deze Yankee Candle kaarsen staan wereldwijd bekent om hun kwaliteit in geur en kleur.

Momenteel is Yankee Candle wereldwijd marktleider op het gebied van geurkaarsen. Ze zetten de standaard voor kaarsmakers over de hele wereld.

Yankee Candle geurkaarsen zijn onderverdeelt in overzichtelijke groepen:

  • Fresh
  • Food & Spice
  • Floral
  • Festive
  • Fruit

Geuren vertalen emoties en werken sterk in op je gevoel. Iedereen heeft herinneringen bij bepaalde geuren. Een geur ruiken geeft vaak onmiddellijk een flashback naar b.v. je kindertijd, vakanties, etc.

Geuren kunnen hierdoor een positieve impuls geven aan je humeur of algemeen welbehagen. Het zorgt voor ontspanning of prikkelt een verlangen. Je kunt jezelf hier echt mee trakteren cq belonen.

Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar de producten van Yankee Candle. Er is momenteel weliswaar sprake van een hype in smeltkaarsen ook wel tarts genoemd, maar de ervaring leert dan als je eenmaal kennis hebt gemaakt met Yankee Candle, je geen ander merk meer wilt. Bij Yankee Candle Winkel vind je altijd de nieuwste geuren. Yankee Candle brengt 4x per jaar nieuwe geuren uit. In Europa zijn er 63 geuren op de markt. Deze zijn allen te bestellen bij YankeeCandle-Winkel.nl

Favoriet zijn de smelttabletten de zogeheten “tarts”, om te smelten op een oliebrander welke word verwarmt door een waxine lichtje. De geur wordt 8 uur gegarandeerd, maar de ervaring leert dat je met de meeste geuren veel langer doet. Wil je jezelf verwennen na een lange dag of genieten op je vrije dag of wil je een onaangenaam geurtje laten verdwijnen zoals kookluchtjes, rook, natte hond etc. dan is dit het Yankee Candle product bij uitstek!! Binnen en paar minuten komen de etherische oliën vrij en begint het genieten. Voordeel is ook dat ook als je maar kort de tijd hebt het effect heeft. Het uitblazen van het waxine lichtje heeft geen invloed op kwaliteit of branduren van de tart. Dit in tegenstelling van het branden van de glazen potten, de zogehete Jars.

Een glazen pot van Yankee Candle heeft vele branduren maar vergt meer tijd om volledig warm te worden en te smelten. (Sommige tot wel 3 uur) Dit product is dus meer geschikt voor lange avonden of vrije dagen om de volle branduren te benutten, 90 uur voor de medium en 150 uur voor de large (mag je deze pas uitmaken als de hele bovenkant vloeibaar is. Dit is omgerekend 0.18 cent per uur voor dit mooie Yankee Candle product.

 

Shop nu onze Yankee Candle producten!