Gelanceerd in 2006, heeft Bud Rose zich gevestigd als een bekende hedendaagse Zweedse Sieraden merk erkend voor het fuseren van vrouwelijk met edgy.

Het begon allemaal met een eenvoudige charme ketting – een handgemaakt stuk dat oprichter Diddi Camilla Nihlen gemaakt om haar gekocht juwelen compliment.

aboutus_update1

“Ik heb gewoon iets gemaakt Ik vond dat ik wilde om te dragen. Ik was verbaasd over alle complimenten kreeg ik … het blijkt dat er meer vrouwen als ik daar … op zoek naar iets nieuws en plezier, wat natuurlijk inspireerde mij om meer te creëren. “Diddi Camilla Nihlen

Sinds het creëren van de eerste stuk bijna een decennium geleden Bud Rose heeft nu 500 agentschappen wereldwijd, tellen in meer dan 10 landen over de hele wereld, en is onlangs uitgebreid naar mannen sieraden onder de naam btr MAN.

Bud Rose viert individualiteit en omarmen de contrasten en tegenstellingen in alle dingen, die tot leven komt in elke creatie door de keuze van materialen, texturen en vormen; mengen vrouwelijk met edgy; stoer met zoete; hard met zacht. De naam “Bud Rose” draagt een symboliek van deze gepolariseerde stichtingen; de schone en scherpe lijnen van een knop aan de zachte vrouwelijkheid van een roos.

Diddi Camilla ontwerpt elk stuk in de collectie, met een eenvoudige ambitie om iets dat speciaal voor dagelijks te maken; easy-to-wear stukken die kunnen worden gestapeld, ingericht en gelaagd. Elke collectie heeft een zekere “smaak van het seizoen” waarin zowel mode stukken en tijdloze klassiekers, evenals handtekening stijlen mengen van leer en metaal, en stukken uitgebreid met zinvolle berichten.

Met een speciale liefde voor reizen Diddi Camilla verzamelt het grootste deel van haar inspiratie tijdens reizen naar verschillende delen van de wereld, maar blijft trouw aan de eenvoud en strakke lijnen van Scandinavisch design.

“Travelling houdt mijn geest nieuwsgierig. Design is instinct zo inspiratie kan per se niet worden aangesloten op een bepaalde plaats, tijd of object. Het is een moment van ingeving, maar een organisch proces dat niet kan worden geforceerd. Er is altijd een invloed van mijn Scandinavische roots, de prachtige landschappen in het zuiden van Zweden blijft een grote bron van inspiratie … “

“Ik heb meestal een creatieve stroom ’s nachts-time. Ik denk dat ik te komen met 90% van mijn collecties in het midden van de nacht. Ik besteed veel nachten up tekenen nieuwe ontwerpen …. en altijd een notaboek te houden door mijn bed voor ideeën. “

Shop nu onze Bud to Rose producten!